Linoleum vloeren

  • meeting-modern-room-conference-159805

Linoleum vloeren

Linoleum is een natuurproduct dat veel mensen zullen kennen van ‘bij de dokter’, ‘op de basisschool’, of ‘op het werk’. Toch is linoleum steeds populairder om ook thuis toe te passen. Dit komt doordat er ook steeds meer kleuren en dessins verkrijgbaar zijn. Het meest gebruikte merk waar wij mee werken is het merk ‘marmoleum’ van Forbo. Marmoleum is tegenwoordig niet meer alleen maar verkrijgbaar in de vele traditionele kleuren, maar ook in betonlook, lineair of als effen kleur te verkrijgen. Hierdoor is het mogelijk om een heel modern, rustig en strak uiterlijk te creëren. Over het algemeen is marmoleum een product dat vanaf de rol geleverd wordt. Het is een product dat 200 cm breed is. Tegenwoordig is het ook mogelijk om marmoleum in andere vormen te leggen, als in pastille, planken of tegelvorm. Het mooie van marmoleum is dat het een Nederlands product is, dat zeer duurzaam is en bestaat uit 97% natuurlijke grondstoffen. Het product is opgebouwd uit een mengeling van kalksteen, hars en kleurstoffen en afgewerkt middels een jute rug.

De meeste marmoleum die toegepast wordt, heeft een dikte van 2,5 mm. Dit betekent dat het alleen aangebracht kan worden op een egale vloer. Wij adviseren dan ook marmoleum door een ervaren vakman te laten aanbrengen. Het is belangrijk om een goede basis te creeeren, dit kan door, uitgaande van een stabiele basis, de ondervloer te egaliseren middels egaline of een egaliserende plaat. Let op: een egale ondergrond, betekent niet dat de vloer volledig vlak of waterpas is. Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren over de voorwaarden die er nodig zijn om een linoleumvloer aan te kunnen brengen.

Voor meer informatie over de diverse mogelijkheden, adviseren we u om een bezoek te brengen aan onze showroom, waar onze professionele medewerkers u graag van een persoonlijk advies zullen voorzien.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.