PVC vloeren

  • Gietvloer Limburg

PVC vloeren

Worden steeds populairder en hebben dan ook vele positieve eigenschappen. Ze zijn waterbestendig, geluidsdempend, nemen de temperatuur van de ruimte aan, waardoor ze snel warm aanvoelen, zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk, hebben natuurlijk ogende patronen, en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Let wel, belangrijk is dat je een goede kwaliteit kiest. De kwaliteit van PVC kan namelijk nog wel eens verschillen. Wij werken met merken die voldoen aan diverse strenge Europese normeringen op het gebied van weekmakers. Dit is voor zowel milieu belangrijk, als ook voor de kwaliteit van het binnenklimaat. Ook zijn de vloeren waar wij mee werken kleurvast. Belangrijk is dat er een juiste toplaag toegepast is. Dit kan per situatie verschillend zijn. Bij Condor adviseren wij u persoonlijk welk merk het beste bij u past. Merken die wij onder andere voeren zijn: M-flor, Designflooring, Ambiant, Therdex, Beautiflor en Coretec.

Er zijn diverse typen.

Het meest toegepast is de zogenaamde dry-back PVC. Deze PVC heeft over het algemeen een dikte van tussen 2 en 3 mm en kan alleen door een ervaren vakman aangebracht worden. Alvorens de PVC aangebracht wordt, wordt de stabiele ondergrond voorzien van een egaliserende laag. Dit kan door middel van egaline of door middel van een egaliserende plaat gebeuren. Vervolgens wordt de vloer op de egale ondergrond verlijmd. Let op: een egale ondergrond, betekent niet dat de vloer volledig vlak of waterpas is. Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren over de voorwaarden die er nodig zijn om een dry-back PVC aan te kunnen brengen.

Is de ondergrond niet geschikt om op te verlijmen of wenst u zelf met PVC aan de slag te gaan, dan is klik-pvc een zeer geschikt materiaal. Van groot belang is dat u vooraf goed nagaat of uw ondervloer geschikt is om hier klik-pvc op te leggen.
Laat u goed voorgelichten over de voor- en nadelen.

Naast bovenstaande veel toegepaste PVC zijn er ook nog tal van andere mogelijkheden. Zo bestaat er de loose-lay PVC die zonder klik-verbinding in een fixeerlijm gelegd kan worden en zijn er ook zogenaamde drooglijmsystemen die toegepast kunnen worden om PVC te plaatsen. Voor meer informatie over de diverse mogelijkheden, adviseren we u om een bezoek te brengen aan onze showroom, waar onze professionele medewerkers u graag van een persoonlijk advies zullen voorzien.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.