Tapijt / Karpetten

  • Tapijt bij Condor wonen

Tapijt

Een product dat al jaren bestaat, en in de particuliere markt wellicht soms als conservatief ervaren wordt, is tapijt.

Toch is het een product dat niet uit ons assortiment weg te denken is. Tapijt heeft vele voordelen: zo voelt het zacht aan, heeft het een warme en sfeervolle uitstraling, oogt het vaak ruimtelijk en het heeft een geluiddempende en isolerende werking. Het is daarom heel geschikt op verdiepingsvloeren, kantooromgevingen, of als trapbekleding en ook in woonkamers wordt het nog steeds regelmatig toegepast.

Tapijt is er in vele uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een hoog- of een laagpolig tapijt, een gesneden pool, bv velours of een luspool, ook wel bouclé genoemd. Tapijt is er in vele materiaalsoorten.

De meest voorkomende zijn: Polyamide (bv ook Solution Dyed), Polypropyleen, of natuurlijke materialen zoals wol, katoen of sisal. Ook tapijt gaat met de tijd mee en naast de traditionele hoogwaardige tapijten op rol van 400 of 500 cm breed, is de tapijttegel een product dat snel populair wordt.

Voordeel van dit laatste is dat het een stuk gemakkelijker en minder zwaar is bij het installeren. En niet onbelangrijk, ook een stuk gemakkelijker om later weer te verwijderen, omdat het niet volledig verlijmd dient te worden. Tapijttegels worden namelijk in een fixeerlijm gelegd.

Tapijttegels

Tapijttegels zijn er in veel soorten en maten. De kwaliteiten zijn tegenwoordig zo goed, dat een tapijttegel vaak lijkt op een tapijt aan een stuk. Met andere woorden, de naden zijn in veel gevallen bijna niet zichtbaar.
Tapijttegels worden veel toegepast in grote kantooromgevingen, maar we zien ook dat het steeds populairder wordt bij de particuliere klant, voor bijvoorbeeld slaapkamers, hobbyruimtes of zelfs de woonkamer.
Veel mensen denken dat tapijt niet goed is, als je last hebt van astma of allergisch bent, echter het tegendeel is waar. Tapijt houdt juist stof en vervuiling in de lucht vast, waardoor dit niet meer kan dwarrelen. Belangrijk is wel dat het tapijt regelmatig onderhouden wordt, door regelmatig te stofzuigen.
De levensduur van tapijt kan worden verlengd door een ondertapijt toe te passen. Dit zorgt ervoor dat de vezel minder snel geplet worden. Een nadeel hiervan, is dat bij zware meubelen, de indrukgevoeligheid toeneemt.

VRAGEN, CONTACT OF EEN PRIJSOPGAVE?

Heeft u nog vragen, of wenst u een vrijblijvende offerte te ontvangen? Neem dan contact op met Vloerenboulevard of bezoek onze showroom in Limburg De showroom is vanuit heel Limburg bereikbaard: Heerlen, Kerkrade, Geleen, Maastricht, Sittard, Venray, Brunssum, Mechelen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.