Rolgordijnen

  • living-room-2155353_1920

Rolgordijnen

Rolgordijnen behoren tot de groep van horizontale binnenzonwering. Het kan een van de meest simpele en voordelige manieren zijn om het raam te bekleden. Maar ook in rolgordijnen zijn er diverse luxueuzere uitvoering, met prachtige stoffen of afwerking met luxe onderlat. Een rolgordijn is simpelweg een doek dat opgerold wordt. De rol waar het op gerold wordt, kan beschermd zijn middels een cassette, die ook zorgt voor een luxe uitstraling. De doeken op een rolgordijn kunnen zowel naar transparant of verduisterend neigen. Rolgordijnen zijn ultimate geschikt voor het verduisteren van ramen. Dan wordt de stof op het rolgordijn van de achterkant gelamineerd, waardoor er geen enkel licht meer doorheen komt. Een rolgordijn is ook goed te combineren met bijvoorbeeld een gordijn.

De meeste rolgordijnen zijn simpel te bedienen met een kettingbediening. De stof loopt van boven naar beneden. Maar in de ontwikkeling van rolgordijnen wordt niet stilgezeten. Zo bestaan er tegenwoordig ook rolgordijnen die in de dag geplaatst worden, tussen het kozijn. Deze rolgordijnen kunnen als het ware top-down bediend worden en hebben zowel aan de boven- als aan de onderkant een casette.

Naast een gewoon rolgordijndoek, kan er ook met een duo-stof gewerkt worden. We noemen dit een duo-rolgordijn of Eclips. Duo-rolgordijnen zijn enorm functioneel en hebben een luxere uitstraling. Ze zorgen ervoor dat overdag het contact met buiten gehandhaafd blijft, maar als het ’s avonds donker wordt, kan men het doek ook dichtzetten, zodat privacy gewaarborgd blijft. Ook deze duo-rolgordijnen zijn beschikbaar met diverse soorten cassettes en onderlatten.

Alle (duo)-rolgordijnen worden bij ons op maat gemaakt, zo wordt er rekening gehouden met iedere toepassing.

Merken die wij voeren zijn onder andere: Sunway, Toppoint en AB.

Voor meer informatie over rolgordijnen en duo-rolgordijnen, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag persoonlijk wat het beste bij uw interieurwensen en in uw situatie past.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.