Plisse / Duette® Shades

  • PLISSE / DUETTE® SHADES

Plisse / Duette® Shades

Plissé/Duette® Shades: plissé gordijnen of Duette® Shades behoren tot de groep van horizontale binnen zonwering. Het bestaat uit een geplisseerd materiaal, dat wil zeggen dat het eruit ziet als een harmonica, of Duette® Shades ook wel als een honingraat. Hoewel beiden een geplisseerde stof betreft zijn er diverse verschillen. Een plissé bestaat uit een enkel laagje stof, waar een Duette® Shades uit een dubbel laagje stof bestaat. Een plissé is daarom heel geschikt als transparante raambekleding en ligt qua kosten ook meestal lager dan een Duette® Shades stof van dezelfde kwaliteit. Bij een plissé zijn de touwtjes in de stof zichtbaar, in een Duette® Shades zijn deze verborgen. Een Duette® Shades heeft als extra voordeel dat het een isolerende werking heeft. In de winter houdt het de warmte vast, terwijl in de zomer het juist de warmte buiten houdt. Zowel plissé, als Duette® Shades is naast standaard, ook in top-down of dag-nachtsysteem verkrijgbaar.

Top-down wil zeggen dat het stofpakket ook aan de onderkant van het raam kan hangen, dus dat men als het ware over de stof heen kan kijken. Het voordeel hiervan is dat er weinig lichtinval verloren raakt.

Dag-nachtsysteem wil zeggen dat er op een systeem van 2 soorten stof gebruik is gemaakt. Voor overdag dient dan bijvoorbeeld een transparante stof voor het raam en ’s avonds of  ’s nachts kan dan een verduisterende stof omlaag worden gezet.

In de bediening van een Duette® Shades of plisse zijn er ook diverse mogelijkheden. Zo kan dit met touwtjes, kettingbediening, of met handgrepen. De luxe hiervan is per merk verschillend. Ook voor een draai-kiepraam of een deur is plisse of Duette® Shades geschikt. Het systeem wordt dan ingespannen en bij kunststofkozijnen adviseren wij om het systeem op bijgeleverde klemsteunen te plaatsen. Zo blijft het kunststof kozijn onbeschadigd.

 

Merken die wij voeren zijn onder andere Sunway, Toppoint en AB.

Voor meer informatie over deze binnen zonwering en de diverse mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag persoonlijk wat het beste bij uw wensen en in uw situatie past.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.