Paneelgordijnen

  • Paneelgordijnen

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen behoren tot de groep van verticale binnen zonwering. Een paneelgordijn kan bestaan uit rolgordijnstof of gordijnstof. Om panelen strak te laten hangen worden de panelen altijd aan de onderkant voorzien van een gewicht. De breedte maat van een paneel kan variëren van 40 tot 120 cm. Ook kan een paneel onderverdeeld worden in diverse segmenten, die onderbroken worden middels bijvoorbeeld houten of aluminium baleinen. Tussen deze baleinen kan er dan gevarieerd worden middels diverse soorten stof. Zo kan men in een paneel een transparante en een verduisterende stof samen verwerken. Met panelen kan er veel gespeeld worden in het interieur. Zo kan men de lichtinval veranderen, maar ook de diverse panelen anders met elkaar combineren, door ze voor of naast elkaar te schuiven.

Ieder paneel kan op maat gemaakt worden, zodat er eindeloos gevarieerd kan worden en zodat deze op veel diverse ramen en (schuif)deuren toepasbaar zijn. Panelen worden meestal middels klitteband gehangen aan een rail met zogenaamde paneelwagens. De rail kan bestaan uit 2-, 3-, 4- of 5-sporen. In deze sporen worden de paneelwagens bevestigd, waaraan het paneelgordijn hangt. Door deze sporen kunnen de paneelgordijnen langs elkaar heen schuiven. Meestal worden deze speciale rails standaard geleverd met de panelen, maar het is ook mogelijk om losse panelen te bestellen.

Panelen kunnen ook gebruikt worden om een ruimte in diverse delen te splitsen

Door hun strakke uiterlijk zijn panelen ook goed te combineren met gordijnen.

 

Merken die wij voeren zijn onder andere Sunway, Toppoint en AB. Maar ook van veel van de gordijnenstoffen in onze collectie, kunnen er paneelgordijnen geconfectioneerd worden. Voor meer informatie over deze binnen zonwering en de diverse mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag persoonlijk wat het beste bij uw interieurwensen en in uw situatie past.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.