Insectenwering / Horren

  • Insectenwering / Horren

Insectenwering / Horren

Insectenwering of horren zijn vooral bedoeld als functionele aanvulling op bestaande binnenzonwering of gordijnen. In ons koude kikkerlandje, komt deze binnenzonwering vooral van pas in de lente- en de zomermaanden. Horren zijn bedoeld om insecten buiten te houden en bestaan meestal uit een zo onzichtbaar mogelijk gaas, dat naast insecten in sommige gevallen ook een groot deel van pollen kan tegenhouden. Een hor kan aangepast worden aan iedere mogelijke opening in raam of deur. Zo zijn er diverse soorten horren voor dakramen, draai- kiepramen, schuifpuien of een gewone simpele deuropening. Een plissehor is een gaas dat geplisseerd is en zowel van boven naar beneden als van links naar rechts kan worden bediend. Het gaas ziet eruit als een harmonica. Het is ideaal voor schuifdeuren. Een ander soort insectenwering is de rolhor. Dit werkt hetzelfde als een rolgordijn. Het gaas wordt opgerold in een cassette met een minimale afmeting, zodat dit meestal gemakkelijk achter een bestaande binnenzonwering gemonteerd kan worden. Ook een rolhor kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden en is geschikt voor vele ramen of ook deuren.

Voor naar binnen of naar buiten draaiende ramen is een voorzethor een ideale mogelijkheid. Dit is een op maat gemaakte hor, die middels een klemsysteem ‘op de dag’ wordt geplaatst. Een voorzethor is uitermate geschikt voor draai- kiepramen. Het is niet nodig om te boren of schroeven, waardoor de bestaande kozijnen onbeschadigd blijven.

De afwerking van iedere hor kan in verschillende kleuren plaatsvinden. Zowel het gaas als ook de profielkleur kan meestal zelf gekozen worden. Ook de kwaliteit van het gaas kan aangepast worden. Zo bestaat er gaas dat extra stevig is, zodat huisdieren minder snel voor beschadiging kunnen zorgen. We werken met diverse leveranciers samen op het gebied van insectenwering.

 

Merken die wij voeren zijn onder andere Unilux, Forinn en Toppoint. Voor meer informatie over deze insectenwering en de diverse mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag persoonlijk wat het beste bij uw interieurwensen en in uw situatie past.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.