Horizontale jaloezieën

  • Horizontale jalouzieen

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën behoren tot de groep van horizontale binnen zonwering en zijn weer helemaal terug van weg geweest. Ze zijn er in diverse materiaalsoorten. De meest voorkomende zijn de aluminium en de houten jaloezieën. We zullen de beide materialen wat meer uitlichten.

Aluminium jaloezieën zijn er in verschillende lamelbreedtes verkrijgbaar. Ze worden divers toegepast met lamelbreedtes van 16 mm, 25 mm, 35 mm, 50 mm, 60 mm of 70 mm. Iedere lamelbreedte zorgt weer voor een andere lichtinval en een andere sfeer in huis. De lamellen kunnen uitgevoerd worden met een ladderband. Dit is een stoffen verticale band die over de geleiding van de jaloezie heen loopt en deze kan in diverse maten en kleur uitgevoerd worden. Bij sommige merken is het mogelijk om een horizontale jaloezie ook in top-down uit te voeren. Dat wil zeggen dat het systeem niet alleen van boven naar beneden bediend kan worden, maar ook dat het lamelpakket alleen aan de onderkant van het raam geplaatst kan worden, zodat de lichtinval en privacy mogelijkheden volledig uitgeput worden.

 

Houten jaloezieën zorgen voor een warme sfeer in huis en kunnen zowel met als ook zonder ladderband worden uitgevoerd. Houten jaloezieën worden vaak met een bredere lamel uitgevoerd. Zo zijn deze jaloezieën verkrijgbaar met 35 mm, 50 mm, 60 mm of 70 mm lamellen. Houten jaloezieën zijn, naast de standaard uitvoering met een bak, ook verkrijgbaar in retro-uitvoering. Het mechanisme komt hierbij beter tot zijn recht.

Naast echte houten jaloezieën, zijn er tegenwoordig ook al kunststof lamellen verkrijgbaar met het uiterlijk van hout. Deze zijn ideaal geschikt voor de badkamer.

 

Merken die wij voeren zijn onder andere Sunway, Toppoint en AB. Voor meer informatie over horizontale jaloezieën en de diverse mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag persoonlijk wat het beste bij uw interieurwensen en in uw situatie past.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.