Betonlook vloeren

  • PVC VLOEREN

Betonlook vloeren

Betonlook is een breed begrip. Onze ervaring leert dat de meeste klanten, die op zoek zijn naar een vloer, die ‘betonlook’ is, op zoek zijn naar een strakke vloer, liefst zonder naden. De verwachtingen van het uiterlijk variëren van grijze wolken, tot een strakke uni-kleur. Er zijn diverse producten die we onder ‘betonlook’ wegzetten. Deze producten zijn allen geschikt voor zowel huishoudelijk gebruik, als ook projectmatig gebruik.

PVC concrete:

PVC is een van de meest populaire producten binnen onze klantenkring. Het is het meest verkochte product, met de minste klachtvorming. Het is een zeer duurzaam product en heel onderhoudsvriendelijk. PVC is er vaak in de vorm van tegels of stroken. De dikte van het materiaal is 2 tot 3 mm, afhankelijk van het type PVC. Alvorens een PVC-vloer gelegd kan worden, dient er ten alle tijden geëgaliseerd te worden. Tenminste wanneer deze verlijmd wordt. Uitzondering is de klik-pvc. Om de betonlook te creëren, is de PVC in tegelvorm het meest geschikt. De meest populaire formaten van de tegels verschillen tussen de 45×95 cm tot 100×100 cm. Het voordeel aan een PVC vloer is dat de verwerkingstijd relatief korter is als bij vloeibare vloeren het geval is. Doordat PVC-tegels of stroken direct tegen elkaar aan gelegd worden, krijgt de vloer een strak en modern uiterlijk. Verschillende merken waar wij mee werken zijn: M-flor, Designflooring, Ambiant, Forbo, Tarkett, Gerflor, ME-floors, Therdex, etc. Wij hebben veel ervaring met PVC. In onze showroom kunnen onze medewerkers u dan ook alle voor- en nadelen benoemen die bij een PVC-vloer horen.

Gietvloeren:

dit is een naadloze vloer, vaak op basis van 2 componenten poly-urethaan of in de industrie, ook op basis van epoxy. De naam zegt het al, een gietvloer word aangebracht, middels het gieten van een massa op de vloer. Gietvloeren hebben een laagdikte van 2 mm en kunnen in een uni-kleur aangebracht worden, of middels een mengeling van diverse kleuren. Ook het aflakken kan met diverse soorten structuur gebeuren. Lak kan zowel transparant als ook gekleurd zijn. Het proces van aanbrengen van een gietvloer duurt 4 tot 5 dagen, afhankelijk van de voorbereidingen die er getroffen dienen te worden aan de ondervloer. Droogtijden van diverse lagen, zijn gemiddeld 16 uur. Omdat het aanbrengen van een gietvloer erg secuur dient te gebeuren en externe factoren een belangrijke rol kunnen spelen bij het resultaat, is het van belang om u goed te laten voorlichten, alvorens te aanschaf te gaan van een gietvloer. Wij werken met gietvloeren van het merk Arturo. In onze showroom kunnen wij u alles vertellen over de voor- en nadelen van een gietvloer.

Beton Design vloeren:

Deze vloer, bestaande uit 1 component poly-urethaan, is een vloer van Eurocol en wordt als het ware op de vloer gesmeerd. Voordat dit gebeurd, dient de vloer ten alle tijden geëgaliseerd te worden, zowel voor de hechting, als om oneffenheden te voorkomen, van belang. Want deze vloer heeft een laagdikte van 1,5 mm. Na egalisatie en 2 lagen betondesign, wordt de vloer afgelakt middels een transparante poly-urethaan lak. De vloer geeft een wolkig effect in het uiterlijk en de mate hiervan is sterk afhankelijk van degene die hem aanbrengt. Het geeft dus de voorkeur om zelf aanwezig te zijn, op het moment dat deze vloer wordt aangebracht. Beton Design heeft als voordeel dat het een naadloze vloer betreft. Belangrijk is dat de ondervloer zeer stabiel is. Het ontstaan van haarscheurtjes is geen zeldzaam voorkomen bij deze vloer. Aan de andere kant is dat juist, de echte betonlook, die het product nabootst. Evenals bij de gietvloer, is het van belang dat u goed wordt voorgelicht, alvorens u deze vloer aanschaft. In onze showroom kunnen wij u alles vertellen over de voor- en nadelen van een betondesign-vloer.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.